Menu

Glutenvrije sinterklaas slof

Glutenvrije speculaas-mandarijn slof

Ingrediënten voor Glutenvrije sinterklaas slof

Voor de Bodem:

165 gram glutenvrij wit meel,
een half ei (geklopt),
90 gram boter,
snufje zout,
75 gram witte basterdsuiker,
1 theelepel bakpoeder,
1 theelepel citroenrasp,
125 gram amandelspijs
2 eetlepels speculaaskruiden

Voor de Kwarklaag:

225 gram magere kwark,
125 ml. slagroom,
1 zakje vanillesuiker,
6 eetlepels suiker,
125 gram mandarijntjes uit blik,
50 ml. uitlek-vocht mandarijntjes
4 blaadjes gelatine

Voor de Garnering:

glutenvrije chocolade-pepernoten
letter-chocolaatjes
mandarijntjes
125 ml. opgeklopte slagroom met 1 zakje vanillesuiker

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
06 nov 2023

Hoe maak je Glutenvrije sinterklaas slof

Meng de voor het deeg boter, suiker, zout en een kwart ei tot een romige massa. Voeg het meel, de speculaaskruiden en de bakpoeder toe. Kneed tot een soepele bal.
Beboter de vorm en bedek de bodem gelijkmatig met het deeg. Vorm aan de randen een opstaand randje. Zet een half uur in de koelkast.
Meng intussen in de keukenmachine de amandelspijs met een half ei en de citroenrasp tot een gelijkmatige massa.
Doe met een lepel de amandelspijs op het deeg en druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat de randen vrij. Zet nog even in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bak de bodem in 25 minuten mooi bruin en knapperig. Laat helemaal afkoelen.

Nu kun je beginnen met de kwarklaag. Laat hiervoor eerst de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
Verwarm het uitlekvocht van de mandarijnen in de magnetron.
Knijp de gelatine goed uit en meng deze één voor één door het vocht tot ze goed zijn opgenomen. Laat even afkoelen en roer nu en dan door met een kleine garde.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en 3 eetlepels suiker.
Klop de kwark los met de overige suiker en giet het mandarijnenmengsel erbij, voeg tot slot de mandarijntjes toe blijf goed roeren.
Spatel de slagroom erdoor tot alles goed gemengd is. Schep de kwark op de sloffenbodem en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Klop voor de garnering de slagroom stijf met de vanillesuiker. Spuit toefjes op de taart en versier de taart met de mandarijntjes, chocolaatjes en de pepernoten.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.