Menu

Glutenvrije speculaassoezen met mandarijn

Glutenvrije speculaas soezen met mandarijn room

Ingrediënten voor Glutenvrije speculaassoezen met mandarijn

Voor de soezen:

100 gram glutenvrij meel,
4 eieren,
Snufje zout,
100 gram boter,
4 theelepels speculaaskruiden,
100 ml melk

Voor de Vulling:

1 blik mandarijntjes,
200 ml slagroom,
2 zakjes vanillesuiker,
5 blaadjes gelatine,

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.6 (6 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
40
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
14 nov 2020

Hoe maak je Glutenvrije speculaassoezen met mandarijn

Maak eerst de room en laat deze goed koud worden in de koelkast:
Week de gelatine een paar minuten in koud water. Pureer het de mandarijnen met het vocht in de keukenmachine. Doe de mandarijn met de slagroom in een steelpan en doe de vanillesuiker erbij. Verwarm de room met mandarijn tot deze goed warm is, niet laten koken. Knijp de gelatine uit en roer de blaadjes er één voor één doorheen. Doe de room in een schaaltje en laat op een koele plek opstijven.

Meng voor de soezen het meel met de speculaaskruiden. Verhit het water, de boter en het zout in een steelpan op laag vuur. Dit doe je tot de boter gesmolten is. Breng het mengsel nu snel aan de kook en voeg in 1 keer het meel toe. Haal de pan van het vuur en roer krachtig met een pollepel tot het deeg veranderd in een glad zwaar deeg. Verhit nog 2 minuten boven het vuur, blijf roeren. Het deeg vormt een bal en laat los van de bodem. Doe het deeg in een mengkom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop intussen de eieren los. Roer de eieren 1 voor 1 met een mixer door het deeg tot ze zijn opgelost. Voeg zoveel ei toe dat er een glanzend zalfachtig deeg ontstaat die bij licht schuddend als een lint van de lepel valt Misschien heb je niet alle ei nodig, want het deeg moet stevig blijven.

Verwarm de oven voor op 185 graden. Doe het deeg in een spuitzak en spuit toefjes (van ongeveer 2 cm) op een bakplaat met bakpapier. Druk met een natte vinger de puntjes plat. Bak de soezen in het midden van de oven gedurende 15 minuten. Verlaag dan de temperatuur naar 165 graden en doe de ovendeur snel open en dicht om de stoom te laten ontsnappen. Bak nog ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en stevig zijn. Haal de soesjes vervolgens uit de oven en prik een gaatje in de zijkanten om de lucht te laten ontsnappen. Zet ze weer in de oven en bak ze nog ongeveer 5 minuten tot ze goed stevig zijn. Laat afkoelen op een rooster.

Snijd de soesjes open en vul ze met de mandarijnroom door middel van een spuitzak. Strooi er eventueel nog poedersuiker overheen.

Reacties

Door den Otter op di, 25/12/2018 - 11:25

superlekker recept! Alleen in de ingrediënten staat geen water en in de bereiding van de soesjes moet er water toegevoegd worden, dus misschien aanvullen met hoeveel water benodigd is ?

Door Carin op di, 25/12/2018 - 15:18

Beetje verwarrend inderdaad, maar in dit recept hoeft geen water.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.