Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Basisrecept glutenvrije soesjes

Soesjesdeeg
Basisrecept soesjes
Luchtige soezen

Ingrediënten voor Basisrecept glutenvrije soesjes

100 gram glutenvrij wit meel
flinke snuf zout
75 gram boter in blokjes
ongeveer 3 eieren
100 ml. water

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4.6 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Basisrecept glutenvrije soesjes

Verwarm zout, boter en 100 ml. water in een ruime steelpan met een dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is, niet laten koken en verdampen.
Zeef het meel.
Breng nu snel aan de kook en voeg in 1 keer het meel toe. Haal de pan van het vuur en roer krachtig met een pollepel tot het deeg veranderd in een glad zwaar deeg. Verhit nog 2 minuten boven het vuur, blijf roeren. Het deeg vormt een bal en laat los van de bodem. Doe het deeg in een mengkom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop intussen de eieren los.
Roer de eieren 1 voor 1 met een mixer door het deeg tot ze zijn opgelost. Voeg zoveel ei toe dat er een glanzend zalfachtig deeg ontstaat die bij licht schuddend van de lepel valt.
Misschien heb je niet alle ei nodig, want het deel moet stevig blijven.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep het deeg in een spuitzak met een spuitmond van 1 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit torentjes van 2,5 cm. doorsnee en 2 cm. hoog, zorg dat er 3-4 cm. tussen zit. Je kan ongeveer 25 tot 30 torentjes spuiten. Duw de puntjes glad met een natte vinger of lepel.

Bak ze in het midden van de oven gedurende 15 minuten. Verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en doe de ovendeur snel open en dicht om de stoom te laten ontsnappen, bak nog ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en stevig zijn. Haal dan de soesjes uit de oven en prik een gaatje in de zijkanten om de lucht te laten ontsnappen, doe dit snel. Zet ze weer in de oven en bak ze nog ongeveer 5 minuten tot ze goed stevig zijn. Laat afkoelen op een rooster.

De soesjes zijn nu klaar om te vullen met hartige of zoete vulling, zoals slagroom, zalmmousse, roomkaas etc.

Reacties

Door Bezoeker op zo, 23/12/2018 - 14:47
Ik ga deze maken en ben benieuwd

Je tip of commentaar