Menu

Glutenvrije aardbeien-eclairs

Glutenvrije eclairs met aardbei

Ingrediënten voor Glutenvrije aardbeien-eclairs

Voor de eclairs:
100 gram glutenvrij wit meel
2 a 3 eieren
75 gram roomboter
flinke snuf zout
100 ml. water

Voor de vulling:
250 ml. slagroom
4 eetlepels mascarpone
2 zakjes vanillesuiker
1 zakje klopvast
handje aardbeien

Voor de glazuur:
75 gram aardbeien
200 gram poedersuiker

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (1 stem)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
11 mei 2020

Hoe maak je Glutenvrije aardbeien-eclairs

Begin met de eclairs:
Verwarm de oven voor op 200 graden. (onder en bovenwarmte)
Smelt de boter in het water in een steelpan met het zout.
Als de boter gesmolten is voeg je in één keer het meel toe, stevig blijven roeren tot het deel een glanzende bal vormt.
Draai het vuur laag en blijven nog even doorroeren.
Doe het deeg in de kom van de mixer en laat een poosje afkoelen tot er geen damp meer vanaf komt.
Klop de eieren los en voeg steeds een beetje ei toe terwijl de mixer draait. Ga door tot je een stevig deeg hebt die pieken vormt.
Waarschijnlijk kom je uit op twee-en-een-half-ei.
Doe het deeg in een spuitzak en knip het uiteinde af.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm 10 gladde worstjes van ongeveer 12 cm. lang, je kan het van tevoren uitmeten op de achterkant van het papier.
Bak je eclairs 20 minuten in de oven, zet dan de oven lager op 180 graden, laat nog 5 minuten bakken.
Open snel de oven, laat de lucht ontsnappen en prik de eclairs aan de zijkant snel in.
Bak ze dan nog 5 minuten. Laat ze op een rooster afkoelen.

Maak de glazuur:
Pureer de aarbei en zeef de puree door een fijn zeefje.
Van ongeveer 50 g puree in een pannetje en doe er de poedersuiker bij.
Roer tot een dik mengsel. Verwarm de glazuur langzaam tot het mooi vloeibaar wordt.
Doe met een lepel de glazuur op de eclairs en laat op een koele plaats hard worden.

Maak intussen de vulling:
Klop de slagroom met de vanillesuiker en de klopvast op middelhoge snelheid.
Voeg als het wat dikker wordt de mascarpone en 2 geprakte aardbeien toe.
Klop door tot het mengsel mooie pieken heeft.
Doe dit in een spuitzak. Snijd de eclairs op en spuit 2 banen room tussen de eclairs.
Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze op de slagroom.

Reacties

Door Shardi Duijf op do, 30/04/2020 - 11:46
Hoi Carin, Je schrijft bij de eclairs glutenvrij wit meel. Bedoel je hier ScharC, ScharB of gewoon witbrood meel mee ( bv damhert witbrood, of Peaks)
Door Carin op do, 30/04/2020 - 14:34
Hi Shardi, Misschien lukt het goed met de andere merken die jij noemt, maar met het meel van Schar heb ik minder goede ervaringen. Wij hebben over het algemeen goede ervaring met Scandinavische merken. Voor dit recept heb ik Mix Well witte bloem gebruikt. Succes en we horen graag of het gelukt is. Wij hebben er van gesmuld! Groet, Carin

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.