Ingrediënten voor Glutenvrije slof met zomerfruit
Voor de sloffenbodem
165 gram glutenvrij wit meel,
een half ei (geklopt),
90 gram boter,
snufje zout,
75 gram witte basterdsuiker,
1 theelepel bakpoeder,
1 theelepel citroenrasp,
125 gram amandelspijs
Voor de banketbakkersroom
500 ml volle melk,
4 eidooiers,
30 gram glutenvrij wit meel,
1 zakje vanillesuiker,
60 gram suiker
Voor de topping
400 gram aardbeien,
Handje blauwe bessen
Hoe maak je Glutenvrije slof met zomerfruit
Klop voor de banketbakkersroom de dooiers samen met de suiker en vanillesuiker luchtig tot het bijna wit wordt.
Verwarm intussen de melk.
Voeg de bloem toe aan het mengsel van suiker en ei, meng tot een glad geheel.
Dan mag ook de warme melk er al roerend bij gegoten worden.
Doe het hele mengsel in de pan en breng het ongeveer 5-10 minuten aan de kook.
Er moet nu een dikke vla ontstaan.
Laat de banketbakkersroom nu afkoelen, roer het wel af en toe (we willen geen velletjes!).
Als de room helemaal is afgekoeld mag deze koelkast in, laat de room 4 uur opstijven.
Meng de voor het deeg boter, suiker, zout en een kwart ei tot een romige massa. Voeg het meel en de bakpoeder toe. Kneed tot een soepele bal.
Beboter de vorm en bedek de bodem gelijkmatig met het deeg. Vorm aan de randen een opstaand randje. Zet een half uur in de koelkast.
Meng intussen in de keukenmachine de amandelspijs met een half ei tot een gelijkmatige massa.
Doe met een lepel de amandelspijs op het deeg en druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat de randen vrij. Zet nog even in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bak de bodem in 25 minuten mooi bruin en knapperig. Laat helemaal afkoelen.
Verspreid de banketbakkersroom met een lepel over de taart.
Verdeel dan het fruit over de taart, geniet ervan!
Reacties
Hoi hoe groot is de sloffenring, die hiervoor gebruikt wordt?
Ik heb een verstelbare ring met als kleinste maat 27 cm.
Komen de ingrediënten hiermee overeen?
Alvast bedankt voor de reactie
De maat van de slof is globaal 30cm bij 11 cm.
Dank je wel!
De room is gaan schiften, zitten allemaal kleine korreltjes in. Komt dat omdat ik lactosevrije melk heb gebruikt?
Schiften kan verschillende oorzaken hebben.
Het zou kunnen komen door de lactosevrije melk. Het vetpercentage in lactosevrije melk is waarschijnlijk lager dan in normale melk. Het kan ook zijn dat het te snel is toegevoegd aan de overige ingrediënten.
Je zou het kunnen proberen met lactosevrije kookroom.
Goedemorgen,
Er staat glutenvrij witmeel, heeft u tips voor welk meel ik kan gebruiken hiervoor?
Groetjes,
Joyce
Je tip of commentaar