Menu

Glutenvrije slof met zomerfruit

Glutenvrije slof met zomerfruit

Ingredi├źnten voor Glutenvrije slof met zomerfruit

Voor de sloffenbodem

165 gram wit meel,
een half ei (geklopt),
90 gram boter,
snufje zout,
75 gram witte basterdsuiker,
1 theelepel bakpoeder,
1 theelepel citroenrasp,
125 gram amandelspijs,

Voor de banketbakkersroom

500 ml volle melk,
4 eidooiers,
30 gram glutenvrij wit meel,
1 zakje vanillesuiker,
60 gram suiker,

Voor de topping

400 gram aardbeien,
Handje blauwe bessen,

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 5 (2 stemmen)
Aantal personen: 
8
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
08 mei 2021

Hoe maak je Glutenvrije slof met zomerfruit

Klop voor de banketbakkersroom de dooiers samen met de suiker en vanillesuiker luchtig tot het bijna wit wordt.
Kook intussen de melk.
Voeg de bloem toe aan het mengsel van suiker en ei, meng tot een glad geheel.
Dan mag ook de warme melk er al roerend bij gegoten worden.
Doe het hele mengsel in de pan en breng het ongeveer 5-10 minuten aan de kook.
Er moet nu een dikke vla ontstaan.
Laat de banketbakkersroom nu afkoelen, roer het wel af en toe (we willen geen velletjes!).
Als de room helemaal is afgekoeld mag deze koelkast in, laat de room 4 uur opstijven.

Meng de voor het deeg boter, suiker, zout en een kwart ei tot een romige massa. Voeg het meel en de bakpoeder toe. Kneed tot een soepele bal.
Beboter de vorm en bedek de bodem gelijkmatig met het deeg. Vorm aan de randen een opstaand randje. Zet een half uur in de koelkast.
Meng intussen in de keukenmachine de amandelspijs met een half ei tot een gelijkmatige massa.
Doe met een lepel de amandelspijs op het deeg en druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat de randen vrij. Zet nog even in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bak de bodem in 25 minuten mooi bruin en knapperig. Laat helemaal afkoelen.

Verspreid de banketbakkersroom met een lepel over de taart.
Verdeel dan het fruit over de taart, geniet ervan!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.