Ingrediënten voor Glutenvrije kwarkslof met frambozen
Voor de sloffenbodem:
165 gram wit meel,
een half ei (geklopt),
90 gram boter,
snufje zout,
75 gram witte basterdsuiker,
1 theelepel bakpoeder,
1 theelepel citroenrasp,
125 gram amandelspijs,
Voor de kwark-laag:
225 gram magere kwark,
125 ml. slagroom,
1 zakje vanillesuiker,
6 eetlepels suiker,
125 gram frambozen,
4 blaadjes gelatine,
Voor de topping
100 ml. slagroom,
1 zakje vanille suiker,
handvol frambozen
Hoe maak je Glutenvrije kwarkslof met frambozen
Meng de voor het deeg boter, suiker, zout en een kwart ei tot een romige massa. Voeg het meel en de bakpoeder toe. Kneed tot een soepele bal.
Beboter de vorm en bedek de bodem gelijkmatig met het deeg. Vorm aan de randen een opstaand randje. Zet een half uur in de koelkast.
Meng intussen in de keukenmachine de amandelspijs met een half ei tot een gelijkmatige massa.
Doe met een lepel de amandelspijs op het deeg en druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat de randen vrij. Zet nog even in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bak de bodem in 25 minuten mooi bruin en knapperig. Laat helemaal afkoelen.
Nu kun je beginnen met de kwark-laag. Laat hiervoor eerst de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
Maal de frambozen fijn en zeef de pitjes eruit. Verwarm het frambozenmengsel in de magnetron.
Knijp de gelatine goed uit en meng deze één voor één door de frambozen tot ze goed zijn opgenomen. Laat even afkoelen en roer nu en dan door.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en 3 eetlepels suiker.
Klop de kwark los met de overige suiker en giet het frambozenmengsel erbij, blijf goed roeren.
Spatel de slagroom erdoor tot alles goed gemengd is. Schep de kwark op de sloffenbodem en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Klop voor de topping de slagroom stijf met de vanillesuiker. Spuit toefjes op de taart en maak de taart af met de frambozen.
Je tip of commentaar