Ingrediënten voor Glutenvrije MonChou taart
Voor de bodem
300 gram glutenvrije chocoladekoekjes,
125 gram gesmolten boter,
Voor de taart
200 gram MonChou,
250 ml slagroom,
1 zakje klopfix,
2 blaadjes gelatine,
100 gram suiker + 2 el suiker,
1 zakje vanillesuiker,
1 citroen,
1 pot kersen vlaaivulling (560 gram)
Hoe maak je Glutenvrije MonChou taart
Maal de koekjes fijn met een keukenmachine. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel de het koekjesmengsel over de bodem. Druk het plat met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem afkoelen in de koelkast.
Laat de gelatinebladen weken in koud water. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker, 2 el suiker, en klopfix stijf. Doe MonChou, citroenrasp en 100 gram suiker in een andere kom. Mix dit tot een romig mengsel. Doe het vocht van een halve citroen in een steelpan en verwarm dit. Voeg eventueel een eetlepel water toe tot de bodem van de pan bedekt is met vocht. Haal de pan van het vuur en los de gelatine op in het vocht. Giet dan de gelatine bij de het roomkaasmengsel en mix dit erdoor. Doe vervolgens de slagroom bij de roomkaas en spatel de mengsels door elkaar. Giet de MonChou over de koekjesbodem, laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Als de taart is opgesteven verdeel je de vlaaivulling over de MonChou.
Reacties
Ik heb de taartbodem met glutenvrije speculaaskoekjes gemaakt, verukkelijk!
Bedankt voor dit recept, ga hem zeker vaker maken.
Dank je wel voor je reactie! Dat is heel fijn om te horen!
Is de vlaaivulling van hak gluten vrij ?
Die is glutenvrij.
Je tip of commentaar