Ingrediënten voor Glutenvrije gevulde speculaas
Voor het deeg:
150 gram roomboter,
220 gram donkerbruine suiker,
200 gram gemalen blanke amandelen (of amandelmeel),
2 theelepels bakpoeder,
2 eetlepel speculaaskruiden,
230 gram glutenvrije bloem,
1 ei (geklutst),
Snufje zout,
2 eetlepels admandelschaafsel
Voor de vulling:
250 gram amandelspijs
1 half geklutst ei
Hoe maak je Glutenvrije gevulde speculaas
Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed alles goed door elkaar en maak een bal van het deeg. Laat het deeg een kwartier rusten in de koelkast.
Meng intussen de amandelspijs met een half geklutst ei
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bedek de bodem met ongeveer 1 cm deeg. Maak ook een deegrand van 1 cm dik en 3 cm hoog. Verdeel de amandelspijs nu gelijkmatig over het deeg. Doe nu de rest van het deeg over de koek en strijk glad met een natte lepel. Bestrijk de koek met de rest van het ei en strooi er geschaafde amandel overheen.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koek in ongeveer 40 minuten gaar.
Je tip of commentaar