Ingrediënten voor Glutenvrije puddingbroodjes
Voor het deeg
550 gr glutenvrij wit meel,
7 gr gedroogde gist,
20 gesmolten roomboter,
40 ml melk op kamertemperatuur,
260 ml water (lauwwarm),
5 gr zout
Voor de banketbakkersroom
4 eidooiers,
80 gram suiker,
2 zakjes vanillesuiker,
50 gram glutenvrij wit meel,
470 ml melk,
Snufje zout
Voor de topping
10 gram gesmolten boter
poedersuiker
Hoe maak je Glutenvrije puddingbroodjes
Meng alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine voor 10 minuten.
Maak van het deeg een bal en laat het afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
Maak ondertussen de banketbakkersroom zodat deze kan afkoelen.
Klop de eidooiers, suiker en het zout op.
Doe dan de bloem erbij, klop nogmaals tot de bloem goed is opgenomen.
Maak de melk warm in een steelpan.
Verhit tot er bubbeltjes aan de zijkant verschijnen (het moet nog niet koken).
Voeg steeds een klein scheutje melk toe aan het ei-mengsel, blijf mixen.
Daarna giet je het hele mengsel terug in de pan.
Breng het aan de kook, blijf het mengsel goed roeren, roer ook goed over de bodem.
Als het mengsel helemaal is ingedikt giet je de banketbakkersroom in een kom.
Dek af het af met plastic folie en laat goed afkoelen.
Wanneer het deeg klaar is met rijzen verdeel je ze in 15 gelijke bollen,
rol deze tot een ovale vorm 1 cm dik en vouw ze dubbel.
Doe plastic folie over het deeg heen en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
Verwarm de over voor op 220 ℃.
Bak de broodjes in 20 minuten goud bruin.
Laat de broodjes 30 min afkoelen.
Bestrijk de broodjes met gesmolten roomboter.
Breek de broodjes open en vul ze met banketbakkersroom,
het is handig om dit met een spuitzak te doen.
Bestrooi ze vervolgens met poedersuiker.
De broodjes zijn het lekkerst op de dag dat je ze gebakken hebt.
Reacties
Je laat voor allerlei brood het deeg 2x rijzen. Mijn ervaring is dat glutenvrij gistdeeg niet 2x rijst. Ik ben benieuwd hoe je dit voor elkaar krijgt.
Bij gebruik van het juiste meel moet dat lukken. We maken gebruik van Mixwell witmeel, laten het rijzen. En ook voor de tweede rijst dit goed. We maken wel meestal gebruik van een rijsstand in de oven (35 graden met een beetje vochtigheid).
Je tip of commentaar