Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije pepernoten / kruidnoten

Glutenvrije pepernoten, het recept om zelf te maken
Glutenvrij pepernotendeeg
Pepernoten op een bakplaat

Ingrediënten voor Glutenvrije pepernoten / kruidnoten

40 gram koude margarine,
50 gram bruine basterdsuiker,
100 gram glutenvrij meel,
snufje zout,
1 theelepel glutenvrije speculaaskruiden (koekkruiden),
1 theelepel wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel),
beetje melk

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.7 (11 stemmen)
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
06 dec 2019

Hoe maak je Glutenvrije pepernoten / kruidnoten

Doe alle ingredienten bij elkaar, maar wacht even met de melk.
Kneed het deeg met koude handen en voeg de melk pas toe als het deeg te droog is.
Als het een soepel samenhangende deelbal is het deeg minstens een half uur in de koelkast laten opstijven.

Een bakplaat bekleden met bakpapier en kleine platte balletjes vormen van het deeg (niet te dicht bij elkaar).

Oven voorverwarmen op 170 graden en de pepernoten ongeveer in 20 minuten bruin laten worden. Even laten afkoelen voor je ze van het bakpapier haalt.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.