Ingrediënten voor Glutenvrije kruidnoten / pepernoten
40 gram koude margarine,
50 gram donkere basterdsuiker,
100 gram glutenvrij meel,
Snufje zout,
1 theelepel glutenvrije speculaaskruiden (koekkruiden),
1 theelepel bakpoeder,
beetje melk
Hoe maak je Glutenvrije kruidnoten / pepernoten
Doe alle ingredienten bij elkaar, maar wacht even met de melk. Kneed het deeg met koude handen en voeg de melk pas toe als het deeg te droog is. Kneed tot het een soepele, samenhangende deegbal is. Laat het deeg daarna een halfuur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed dan een bakplaat met bakpapier en vorm hele kleine bolletjes uit het deeg. Wij haalden ongeveer 100 kleine bollejes (van 2-3 gram) uit het deeg. Druk de bolltjes niet plat, ze gaan nog wat rijzen en ze lopen zelf wat uit bij het bakken. Bak de pepernoten in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.
Reacties
Hi, leuk je recept... maar dit zijn geen pepernoten, maar toch echt kruidnoten. Zo jammer dat het zo vaak verkeerd wordt gebruikt.
Heb je toevallig ook een recept voor de echte pepernoten?
Dat weten wij natuurlijk, maar in de volksmond worden kruidnoten toch al gauw pepernoten genoemd. :) Echte pepernoten hebben we nog nooit gemaakt, die vinden we niet zo lekker.
Je tip of commentaar