Ingrediënten voor Glutenvrije Kwarktaart met Speculaasbodem
Voor de speculaas taartbodem
200 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
2 eetlepels koekkruiden,
Snufje zout
Voor de kwarktaart
500 gram kwark,
60 gram lichte basterdsuiker,
250 ml slagroom,
6 blaadjes gelatine,
2 blikjes mandarijntjes,
1 zakje vanillesuiker
Hoe maak je Glutenvrije Kwarktaart met Speculaasbodem
Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in een beslagkom en kneed met een keukenmachine tot een mooi geheel. Maak er daarna een mooie bol van met de hand. Bekleed de bodem van de bakvorm met een bakpapiertje en verdeel het deeg over de bodem. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten goudbruin gaar op 180 graden. Laat de bodem afkoelen.
Week de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water. Vang het sap van 1 blikje mandarijntjes op in een pannetje, laat dit goed heet worden. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer de gelatine erdoor. Laat dit even rusten. Klop intussen de slagroom met de vanillesuiker stijf. Roer in een andere kom de kwark en lichte basterdsuiker door elkaar. Meng dan ook het gelatine mengsel door de kwark. Schep vervolgens de slagroom door de kwark en meng als laatste de mandarijntjes door het mengsel. Laat eventueel wat mandarijntjes over voor de garnering. Schep dit mengsel op de koekbodem en laat de taart nog minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Versier de taart met de overgebleven mandarijntjes en eventueel nog wat slagroom bestoven met kaneel.
Je tip of commentaar