Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Is slagroom glutenvrij?

Ja, slagroom is glutenvrij, ook kant en klare uit een spuitbus. Slagroom klop je van dunne room (die geschept is van volle melk).
Klop niet te lang, anders wordt het boterachtig, maar ook niet te kort, anders zakt het te snel in.
Je klopt tot het mooi stevig is en heel licht gelig begint te verkleuren.
Per liter slagroom voeg je 60 tot 80 gram kristalsuiker of witte basterdsuiker toe, het beste doe je dat op het laatst, dan blijft het luchtiger.

In Nederland wordt slagroom gebruikt als lekkernij op bijvoorbeeld koffie, warme chocolademelk, ijs en gebak.
Maar het is ook heerlijk op verse aardbeien.
Mijn oma nam altijd veel slagroom op haar advocaatje.

Ongeklopt wordt slagroom wordt ook wel gebruikt in warme gerechten zoals roomsauzen.

Houdt je van Irish Coffee? Dan wordt er ongezoete halfgeslagen slagroom gebruikt.

Er zijn mensen die glutenvrij moeten eten ook lactose intolerantie hebben. In de recepten op de website wordt hier geen rekening mee gehouden.
We proberen dat te veranderen en in de toekomst ook te vermelden.

Foto van slagroom op warme chocolademelk

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.