Ingrediënten voor Zilt zoute karameltaart
Voor de bodem:
150 gram roomboter,
300 gram brosse glutenvrije koekjes,
1 eidooier
Voor de vulling:
1 blikje gecondenseerde melk,
3 eieren,
200 ml. slagroom,
zoutvlokken
Yvette van Boven
Hoe maak je Zilt zoute karameltaart
Zet het blikje gecondenseerde melk in een ruime pan, goed gevuld met water en kook het 3 uur met het deksel op de pan. Zorg dat het blikje constant onder water blijft, giet zo nodig water erbij. Het kan anders ontploffen! Laat het blikje daarna afkoelen (je kan meerdere blikjes tegelijk koken, het blijft zeker een jaar houdbaar).
De melk in het blikje is nu veranderd in een dikke karamel.
Maak intussen de bodem. Vet een pievorm, liefst met losse bodem, van 24 cm. doorsnede in. Knip een vel bakpapier op maat van de bodem. Vet die ook in.
Smelt de boter. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng de boter met de eidooier door de koekkruimels. Druk het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm. Zet 15 minuten in de koelkast en bak daarna in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Laat vervolgens afkoelen.
Klop de karamel uit het blikje met 3 eieren, de slagroom en een snufje zout tot een glad mengsel. Giet het in de voorgebakken vorm en bak het taartje 20-25 minuten af. Het midden van de taart mag nog net een beetje drillen waneer u het schudt.
Bestrooi met zilte vlokken en laat afkoelen voor u het aansnijdt.
Je tip of commentaar