Ingrediënten voor Limoncello-ijs
De rasp van 4 biologische citroenen en het sap van 3 (100 ml.)
(als je geen biologische citroen gebruikt eerst het waslaagje er met heet water af wassen)
150 gram poedersuiker
100 ml. limoncello
250 ml. slagroom
200 gram crème fraîche
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
Aantal stuks:
Soort:
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Bron:
Libelle
Geplaatst op:
29 jul 2013
Laatste wijziging:
26 mrt 2020
Hoe maak je Limoncello-ijs
Klop de citroenrasp, sap, poedersuiker en de limoncello in een keukenmachine.
Klop de slagroom samen met de crème fraîche stijf en spatel daarna het citroenmengsel hierdoorheen tot een mooi glad mengsel is ontstaan. Draai dit mengsel in een ijsmachine tot roomijs. Het kan ook in een kunsstof bakje in de vriezer. Klop dan elk half uur met een vork en laat het tenminste vier uur in de vriezer.
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Je tip of commentaar