Ingrediënten voor Glutenvrije muffin blauwe bes
Voor de muffins
300 gram glutenvrij bloem
120 gram suiker
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
2 eieren
250 milliliter melk
120 milliliter zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
90 gram blauwe bessen
Voor het glazuur
70 gram poedersuiker
2-3 theelepel slagroom
rasp van 1/2 citroen
Hoe maak je Glutenvrije muffin blauwe bes
Doe de bloem, suiker, baking soda, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom.
Roer het geheel even door met een spatel.
Doe in een andere kom de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract.
Klop dit door elkaar.
Voeg de mengsels bij elkaar en spatel door elkaar, dit beslag mag een beetje klonterig zijn.
Spatel als laatste de bessen door het beslag.
Bekleed een muffinvorm met muffinpapiertjes en verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de muffins gaar in 20 minuten op 200 graden.
Nadat de muffins genoeg zijn afgekoeld maak je het glazuur. Dit doe je door de slagroom, poedersuiker en citroenrasp te mengen. Wanneer het glazuur te dik is, kun je nog wat extra slagroom toevoegen. Verdeel als laatste het glazuur over de muffins.
Je tip of commentaar