Menu

Glutenvrije muffin blauwe bes

Glutenvrije blauwe bessen muffin

Ingrediënten voor Glutenvrije muffin blauwe bes

Voor de muffins
300 gram glutenvrij bloem
120 gram suiker
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
2 eieren
250 milliliter melk
120 milliliter zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
90 gram blauwe bessen

Voor het glazuur
70 gram poedersuiker
2-3 theelepel slagroom
rasp van 1/2 citroen

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 3.7 (12 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrije muffin blauwe bes

Doe de bloem, suiker, baking soda, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom.
Roer het geheel even door met een spatel.
Doe in een andere kom de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract.
Klop dit door elkaar.

Voeg de mengsels bij elkaar en spatel door elkaar, dit beslag mag een beetje klonterig zijn.
Spatel als laatste de bessen door het beslag.

Bekleed een muffinvorm met muffinpapiertjes en verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de muffins gaar in 20 minuten op 200 graden.

Nadat de muffins genoeg zijn afgekoeld maak je het glazuur. Dit doe je door de slagroom, poedersuiker en citroenrasp te mengen. Wanneer het glazuur te dik is, kun je nog wat extra slagroom toevoegen. Verdeel als laatste het glazuur over de muffins.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.