Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Chocolade boomstam

Foto van een glutenvrije chocolade boomstam
Foto van een glutenvrije chocolade boomstam
Foto van het maken van een glutenvrije chocolade boomstam
Foto van gesmolten chocolade
Foto van eiwitschuim

Ingrediënten voor Chocolade boomstam

6 eiwitten,
6 eidooiers,
150 gram fijne kristalsuiker,
150 gram pure chocola (55%),
2 eetlepels gezeefde cacaopoeder,
300 ml. slagroom,
2 zakjes vanillesuiker,
poedersuiker,
frambozen of blauwe bessen

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.6 (4 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

The Britisch Bake-of

Laatste wijziging: 
29 nov 2019

Hoe maak je Chocolade boomstam

Mix de eiwitten met een paar druppels citroensap in een vetvrije kom met de mixer tot een stevig wit schuim.

Smelt intussen de chocola au bain marie (in een kom boven een pannetje heet water). De chocola moet niet te snel smelten.
Mix met de mixer de eidooiers en de suiker tot een schuimende massa. Roer de cacaopoeder erdoor.
Roer de gesmolten chocola erdoor. Roer een flinke lepel van het eiwitschuim door het chocolademengsel.
Voeg nu in één keer het eiwitschuim toe en vouw het eiwitschuim voorzichtig door de chocola tot je geen witte vlokjes meer ziet, probeer het mengsel luchtig te houden.

Bedek de bakplaat met bakpapier en strijk het deeg glad over het bakpapier. Bak de bodem in 20 a 25 minuten gaar in de oven op 180 graden.
Laat de bodem helemaal afkoelen.

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Bestrooi het aanrecht met poedersuiker. Keer de bodem om op de poedersuiker en verwijder voorzichtig het bakpapier.
Bestrijk de bodem met de slagroom en verdeel het fruit erover.
Maak in het begin een inkeping met een mes en begin aan die kant de bodem op te rollen.
Rol de bodem stevig op en bewaar tot serveren in de koelkast.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.