Ingrediënten voor Rabarber crumble met aardbei
500 gram rabarber,
10 aardbeien,
100 gram suiker
Voor het kruimeldeeg
1 zakje vanillesuiker,
halve theelepel bakpoeder,
100 gram glutenvrij wit meel,
75 gram suiker,
50 gram boter
voor de saus
250 milliliter slagroom,
5 eetlepels suiker,
1 zakje vanillesuiker,
100 gram mascarpone
Hoe maak je Rabarber crumble met aardbei
Maak van tevoren de rabarber klaar.
Snijd de rabarber en de aardbeien in stukjes.
Spoel ze af en doe in een pannetje met een bodempje water en de suiker. Roer goed door elkaar.
Breng aan de kook, zet daarna zacht.
Roer regelmatig. Als het mengsel te vochtig wordt, giet dan een beetje vocht af.
De rabarber is klaar als je het goed los kan roeren en er geen dikke stukken meer in zitten.
Giet in een ovenschaal en laat afkoelen.
Het kruimeldeeg
Meng de suiker, het meel, en de bakpoeder goed door elkaar.
Smelt de boter en voeg deze toe aan het mengsel.
Roer door elkaar met een vork tot er klontjes ontstaan.
Giet het deeg heel voorzichtig op de rabarber, de kruimels moeten er op blijven liggen.
Bak in de oven op 200 graden, ongeveer 30 minuten, het deeg wordt mooi bruin en knapperig. Kan warm en koud worden geserveerd.
De saus
Klop de slagroom stijf met de suiker
Klop de mascarpone goed los en meng deze door de slagroom.
Schep een toef op de rabarber-kruimeltaart.
Je tip of commentaar