Menu

Rabarber crumble met aardbei

Glutenvrij nagerecht, rabarber aardbeien crumble

Ingrediënten voor Rabarber crumble met aardbei

500 gram rabarber,
10 aardbeien,
100 gram suiker

Voor het kruimeldeeg

1 zakje vanillesuiker,
halve theelepel bakpoeder,
100 gram glutenvrij wit meel,
75 gram suiker,
50 gram boter

voor de saus

250 milliliter slagroom,
5 eetlepels suiker,
1 zakje vanillesuiker,
100 gram mascarpone

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (4 stemmen)
Aantal personen: 
6
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
11 apr 2020

Hoe maak je Rabarber crumble met aardbei

Maak van tevoren de rabarber klaar.
Snijd de rabarber en de aardbeien in stukjes.
Spoel ze af en doe in een pannetje met een bodempje water en de suiker. Roer goed door elkaar.
Breng aan de kook, zet daarna zacht.
Roer regelmatig. Als het mengsel te vochtig wordt, giet dan een beetje vocht af.
De rabarber is klaar als je het goed los kan roeren en er geen dikke stukken meer in zitten.
Giet in een ovenschaal en laat afkoelen.

Het kruimeldeeg

Meng de suiker, het meel, en de bakpoeder goed door elkaar.
Smelt de boter en voeg deze toe aan het mengsel.
Roer door elkaar met een vork tot er klontjes ontstaan.

Giet het deeg heel voorzichtig op de rabarber, de kruimels moeten er op blijven liggen.

Bak in de oven op 200 graden, ongeveer 30 minuten, het deeg wordt mooi bruin en knapperig. Kan warm en koud worden geserveerd.

De saus

Klop de slagroom stijf met de suiker
Klop de mascarpone goed los en meng deze door de slagroom.
Schep een toef op de rabarber-kruimeltaart.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.