Menu

Bevroren witte chocolade terrine

Ingrediënten voor Bevroren witte chocolade terrine

2 el kristalsuiker,
5 el water,
300 gr GV witte chocolade,
3 eieren, gesplitst,
3 dl slagroom

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 3 (1 stem)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Chocolade Recepten

Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Bevroren witte chocolade terrine

Cakevorm van 26 cm bekleden met bv aluminum folie.

Kristalsuiker en water in een pan (met dikke bodem) doen.
Verwarmen op een laag vuur en roeren tot de suiker is opgelost. Aan de kook brengen en in 1 tot 2 minuten tot een siroop koken. Daarna de pan van het vuur halen.

De witte chocolade in stukjes breken en door de siroop roeren. Blijven doorroeren totdat de chocolade gesmolten is en er een glad mengsel ontstaat. Even af laten koelen.

De eierdooiers door het chocolademengsel roeren en helemaal af laten koelen.

Nu de slagroom lobbig kloppen en door de chocolade roeren.

Spatel vervolgens de stijfgeslagen eiwitten door het chocolademengsel.
Schenk dit in de cakevorm en een nacht in de vriezer laten staan.

10 tot 15 minuten voor het serveren uit de vriezer halen. Omkeren op een gebakschaal en snijd er plakken van.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.