Menu

Glutenvrije tompoezen (tompouce)

Glutenvrije tompoezen

Ingrediënten voor Glutenvrije tompoezen (tompouce)

Voor de banketbakkersroom:

500 ml volle melk,
4 eidooiers,
30 gram glutenvrij wit meel,
1 zakje vanillesuiker,
60 gram suiker

Verder nodig:

6 plakjes glutenvrije bladerdeeg (250 gram),
150 gram poedersuiker,
50 gram frambozen

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.8 (8 stemmen)
Aantal personen: 
6
Aantal stuks: 
6
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
27 apr 2021

Hoe maak je Glutenvrije tompoezen (tompouce)

Snijd de plakjes glutenvrije bladerdeeg door tweeën en prik gaatjes in het bladerdeeg.
Bak de bladerdeeg in de oven op 180 graden in ongeveer 20 minuten gaar.

Begin intussen met de banketbakkersroom.
Klop de dooiers samen met de suiker en vanillesuiker luchtig tot het bijna wit wordt.
Kook intussen de melk.
Doe de bloem bij het mengsel van suiker en ei, meng tot een glad geheel.
Dan mag ook de warme melk er al roerend bij gegoten worden.
Doe het hele mengsel in de pan en breng het ongeveer 5-10 minuten aan de kook.
Er moet nu een dikke vla ontstaan.
Laat de banketbakkersroom nu afkoelen, roer het wel af en toe (we willen geen velletjes!).
Als de room helemaal is afgekoeld mag de koelkast in, dan kan het mooi opstijven.

Als de bladerdeeg plakjes goed zijn afgekoeld kun je beginnen met het glazuur.
Pureer de frambozen met een vork.
Druk de frambozen dan door een fijne zeef, zo blijven de pitjes achter.
Weeg 35 gram frambozensap af, doe dit in een steelpan.
Voeg dan ook de poedersuiker toe, meng de suiker en de frambozensap.
Verwarm het glazuur al roerend tot het lauwwarm is.
Smeer nu 6 plakjes bladerdeeg in met het glazuur.
Spuit op de andere 6 bladerdeeg plakjes de banketbakkersroom.
Druk de 2 bladerdeeg helften op elkaar als het glazuur stevig is geworden.
De tompoezen zijn klaar om op te eten!

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.