Menu

Glutenvrije citroen-eclairs

Glutenvrije citroen eclairs

Ingrediënten voor Glutenvrije citroen-eclairs

Voor de eclairs:

100 gram glutenvrij wit meel,
2 a 3 eieren,
75 gram roomboter,
Flinke snuf zout,
100 ml water,

Voor de vulling:

250 ml slagroom,
4 eetlepels mascarpone,
2 zakjes vanillesuiker,
1 zakje klopvast,
Rasp een citroen,

Voor de glazuur:

4 eetlepels lemoncurd,
2 eetlepels citroensap,
200 gram poedersuiker

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.3 (3 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
27 aug 2020

Hoe maak je Glutenvrije citroen-eclairs

Begin met het glutenvrije soezenbeslag:
Verwarm de oven voor op 200 graden (onder en bovenwarmte). Smelt de boter in het water in een steelpan met het zout. Als de boter gesmolten is voeg je in één keer het meel toe, stevig blijven roeren tot het een glanzende bal vormt. Draai het vuur laag en blijven nog even doorroeren. Doe het deeg in de kom van de mixer en laat een poosje afkoelen tot er geen damp meer vanaf komt. Klop de eieren los in een ander kommetje en voeg steeds een beetje ei toe terwijl de mixer draait. Ga door tot je een stevig deeg hebt die pieken vormt. Waarschijnlijk heb je twee-en-een-half-ei nodig. Doe het deeg in een spuitzak en knip het uiteinde af. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm 10 gladde worstjes van ongeveer 12 cm lang. De lengte kun je van tevoren uitmeten op de achterkant van het papier. Bak je eclairs 20 minuten in de oven, zet dan de oven lager op 180 graden, laat nog 5 minuten bakken.
Open snel de oven, laat de lucht ontsnappen en prik de eclairs aan de zijkant snel in.
Bak ze dan nog 5 minuten. Laat de eclairs op een rooster afkoelen.

Maak intussen de vulling:
Klop de slagroom met de vanillesuiker en de klopvast op middelhoge snelheid.
Voeg als het wat dikker wordt de mascarpone en de citroenrasp toe
Klop door tot het mengsel mooie pieken heeft.
Doe dit in een spuitzak met een klein puntig spuitmondje.
Vul de eclairs met room via het gaatje dat je hebt gemaakt tijdens het bakken.

Als laatste maak je het glazuur.
Doe lemon-curd en 2 eetlepels citroensap in een pannetje en doe er de poedersuiker bij.
Roer tot een dik mengsel. Verwarm de glazuur langzaam tot het mooi vloeibaar wordt.
Verdeel met een lepel de glazuur over de eclairs en laat het op een koele plaats hard worden.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.