Ingrediënten voor Schapenkoekjes
Voor de koekjes:
220 gram glutenvrij wit meel,
45 gram suiker,
1 zakje vanillesuiker,
120 gram roomboter,
2 eetlepels geklutst ei,
Snufje zout,
Rasp van 1 citroen,
Voor de zelfgemaakte fondant:
15 marshmallows,
2 theelepels water,
300 gram poedersuiker,
Kleurstof
Verder nodig:
3 eetlepels abrikozenjam,
Scone-vormpje klein,
Deegroller
Hoe maak je Schapenkoekjes
Doe voor de koekjes alle ingrediënten in de keukenmachine en mix goed door elkaar.
Kneed een bol van het deeg en wikkel het deeg in plastic folie, laat het deeg een uur rusten op een koele plaats.
Bestuif het aanrecht met meel en rol het deeg uit tot een dunnen plak van ongeveer een halve centimeter.
Steek de koekjes uit met de scone-vorm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven op 175 graden goudbruin.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Maak intussen de fondant.
Doe hiervoor de marshmallows in een kom met het water en verwarm een halve minuut in de magnetron. Haal de kom eruit en roer los met een lepel.
Als het nog niet voldoende gesmolten is verwarm het dan nog een halve minuut.
Roer nu beetje voor beetje de poedersuiker erdoor tot het te dik wordt.
Kneed nu verder met je handen en blijf poedersuiker toevoegen tot het niet meer plakt.
Kleur een deel van het fondant door in het midden een stipje zwarte kleurstof te doen, vouw dubbel en kneed tot de kleur goed is verdeeld.
Rol de witte fondant uit tot een dunne lap. Steek met de scone-vorm een figuurtje uit en plak deze met de jam vast op het koekjes.
Vorm nu van de grijze fondant het kopje met de oren. En rol twee witte bolletjes als oogjes. Vorm met een cocktailprikker de neus, bek en de pupillen.
De koekjes zijn niet lang te bewaren, ze worden vrij snel slap.
Je tip of commentaar