Ingrediënten voor Appel-speculaaskoek (glutenvrij)
100 gram amandelmeel,
120 gram glutenvrij wit meel,
80 gram roomboter,
110 gram donkerbruine suiker,
1 theelepel bakpoeder,
snufje zout,
1 eetlepel speculaas- of koekkruiden,
1 ei, geklutst,
2 a 3 appels, geschild en in schijfjes,
4 eetlepel sinaasappeljam,
2 eetlepels suiker,
halve theelepel kaneel
Hoe maak je Appel-speculaaskoek (glutenvrij)
Meng de beide meelsoorten, de boter, de bruine suiker, het zout, de koekkruiden, de bakpoeder en het ei goed door elkaar, als het deeg te plakkerig is doe er dan nog een beetje bloem bij. Wikkel het deeg in plastic folie en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Druk het deeg in een vlaaivorm met losse bodem, druk goed aan, eventueel met een plastic zakje om de handen tegen het plakken.
Druk je appelpartjes zachtjes in het deeg, begin in het midden en werk zo rond naar de buitenkant. Meng de suiker en de kaneelpoeder en bestrooi de appel hier dun mee.
Bak de koek een half uur in de oven op 200 graden.
Haal de taart uit de oven, verwarm de sinaasappeljam even in de magnetron en strijk de jam over de appel met een kwastje.
Zowel warm als koud heel lekker.
Reacties
Deze taart ziet er heerlijk uit. Ik ga deze een keertje maken.
Dat moet je zeker gaan doen, want hij smaakt net zo lekker als hij eruit ziet!
Je tip of commentaar