Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Appelkruimel taart

Glutenvrije Appelkruimel taart

Ingrediënten voor Appelkruimel taart

Voor de banketbakkersroom
(zelfgemaakte) banketbakkersroom,

Voor de appeltaart
6 goudreinetten,
350 gram glutenvrij wit meel,
150 gram witte basterdsuiker,
175 gram koude boter,
1 ei,
1 zakje vanillesuiker,
1 tl kaneel,
1 citroen,

Voor het kruimeldakje
50 gram boter,
50 gram glutenvrij wit meel,
50 gram suiker,
75 gram geschaafde amandelen

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.8 (5 stemmen)
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Uitpaulineskeuken

Laatste wijziging: 
19 feb 2020

Hoe maak je Appelkruimel taart

Dit is hoe je de appeltaart maakt:
Meng de basterdsuiker en het glutenvrije meel.
Doe de citroenrasp erbij.
Snijd de boter in blokjes en voeg de helft toe.
Kneed het geheel tot een deeg.
Voeg nu ook de rest van de boter en een losgeklopt ei toe. Blijf kneden.
Laat het deeg een kwartier rusten in de koelkast.

Schil de appels en snijd deze in blokjes. Voeg citroensap, de vanillesuiker en kaneel toe.

Voor het kruimeldakje:
Meng de suiker, boter en het glutenvrije meel. Er moeten een soort kruimels ontstaan.
Roer dan de geschaafde amandelen erdoorheen.

De hele taart:
Vet een springvorm in en bestuif deze met glutenvrij bloem.
Bekleed de vorm met het deeg.
Verspreid banketbakkersroom over de bodem
Leg de appel hier bovenop.
Sluit de taart af met het kruimeldeeg.

Doe de taart 60 minuten in de oven op 175 graden.

Gerelateerde recepten: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.