Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije appeltaart

Glutenvrije appeltaart
Glutenvrije appeltaart
Appel kaneel mengsel voor een appeltaar
Deeg voor een glutenvrije appeltaart

Ingrediënten voor Glutenvrije appeltaart

Deeg
175 gram boter of margarine, in blokjes
200 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
400 gram wit meel
1eetlepel bakpoeder
snufje zout
half geklutst ei (andere helft later gebruiken voor bestrijken deeg)

Vulling
1 kilo appel, geschild en in blokjes
1 eetlepel kaneelpoeder
50 gram suiker
handvol walnoot, in stukjes
scheutje citroensap

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5.7 (6 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Glutenvrije appeltaart

Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Vorm een bal die niet meer plakt. Laat het deeg een half uurtje rusten in plastic folie in de koelkast.

Schil intussen de appels en snijd in blokjes, besprenkel meteen met citroensap.
Strooi de kaneel, de suiker en de walnoot erdoor. Roer door elkaar.

Smeer de bakvorm in met boter en bekleed de bodem en de wanden met deeg.
Doe de het appelmengsel in de vorm, druk licht aan met een vork.
Vorm reepjes van het deeg en bedek de appel met een ruitvorm.
Druk het deeg een beetje plat en bestrijk het deeg met de rest van het ei.

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 170 graden en een uur goudbruin.

Heerlijk met slagroom, kan zowel warm als koud gegeten worden.

Je tip of commentaar