Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije appeltaart

Foto van een glutenvrije appeltaart

Ingrediënten voor Glutenvrije appeltaart

Voor het deeg
175 gram boter of margarine, in blokjes,
200 gram witte basterdsuiker,
1 zakje vanillesuiker,
400 gram wit meel,
1eetlepel bakpoeder,
snufje zout,
half geklutst ei (andere helft later gebruiken voor bestrijken deeg),

Voor de vulling
1 kilo appel, geschild en in blokjes,
1 eetlepel kaneelpoeder,
50 gram suiker,
handvol walnoot, in stukjes,
scheutje citroensap

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.8 (15 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Recept van oma

Laatste wijziging: 
16 feb 2020

Hoe maak je Glutenvrije appeltaart

Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Vorm een bal die niet meer plakt. Laat het deeg een half uurtje rusten in plastic folie in de koelkast.

Schil intussen de appels en snijd in blokjes, besprenkel meteen met citroensap.
Strooi de kaneel, de suiker en de walnoot erdoor. Roer door elkaar.

Smeer de bakvorm in met boter en bekleed de bodem en de wanden met deeg.
Doe de het appelmengsel in de vorm, druk licht aan met een vork.
Vorm reepjes van het deeg en bedek de appel met een ruitvorm.
Druk het deeg een beetje plat en bestrijk het deeg met de rest van het ei.

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 170 graden in een uur goudbruin.

Heerlijk met slagroom, kan zowel warm als koud gegeten worden.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.