Menu

Glutenvrije Appeltaart

Glutenvrije Appeltaart

Ingrediënten voor Glutenvrije Appeltaart

Voor het deeg
175 gram boter of margarine (in blokjes),
200 gram witte basterdsuiker,
1 zakje vanillesuiker,
400 gram wit meel,
1 eetlepel bakpoeder,
snufje zout,
half geklutst ei (andere helft later gebruiken voor bestrijken deeg),

Voor de vulling
1 kilo appel (geschild en in blokjes),
1 eetlepel kaneelpoeder,
50 gram suiker,
handvol walnoot (in stukjes),
scheutje citroensap

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.3 (55 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Recept van oma

Laatste wijziging: 
05 nov 2020

Hoe maak je Glutenvrije Appeltaart

Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Vorm een bal die niet meer plakt. Laat het deeg een half uurtje rusten in plastic folie in de koelkast.

Schil intussen de appels en snijd in blokjes, besprenkel meteen met citroensap. Strooi de kaneel, de suiker en de walnoot erdoor. Roer door elkaar.

Smeer de bakvorm in met boter en bekleed de bodem en de wanden met deeg. Doe de het appelmengsel in de vorm, druk licht aan met een vork. Vorm reepjes van het deeg en bedek de appel met een ruitvorm. Druk het deeg een beetje plat en bestrijk het deeg met de rest van het ei.

Bak de glutenvrije appeltaart in een voorverwarmde oven op 170 graden in een uur goudbruin.

Heerlijk met slagroom, laat de appeltaart nog wel even afkoelen zodat deze mooi uit de vorm komt.

Reacties

Door Bak1975 op wo, 26/02/2020 - 12:04

Is inderdaad lekker geworden. Bedankt voor het recept.

Door Eveline van Esch op di, 22/09/2020 - 23:07

we hebben de taart gemaakt met roomboter en universal mix van Schăr. Rozijntjes geweld in dr oetker amandel aroma. De taart is echt goddelijk geworden! Van het overgebleven deeg nog koekjes gebakken...die waren heerlijk ook!

Door Lynn op wo, 23/09/2020 - 11:09

Hoi Eveline,
Erg leuk om te horen dat de taart zo in de smaak viel. Bedankt voor de tip om de rozijnen te wellen in amandel aroma, klinkt lekker! ;)
Lynn

Door Ashley op ma, 12/10/2020 - 17:14

Ik heb een echte herfst editie ervan gemaakt. Met sinaasappel rasp in het deeg. Peer en appel stukjes met Pumpkin spice erdoor ook heb ik gemalen noten toegevoegd hazelnoot amandel en walnoot (anders vind mijn vriend de nootjes) honing inplaats van suiker ook hierin wat sinaasappel rasp. En de rozijntjes geweld in rug van dr oetker. Het ruikt heerlijk

Door Lynn op ma, 12/10/2020 - 17:31

Hi Ashley,
Erg leuk dat je dit met ons deelt, dank je wel.
Het klinkt heerlijk, dat gaan wij vast nog wel even uitproberen! :)
Lynn

Door Debby op za, 27/02/2021 - 08:11

Hoi wat is witte meel?

Door Paul op ma, 01/03/2021 - 09:05

hi Debby,

Wij gebruiken het witte meel van MixWell Witte Bloem (101)

Door carlo peeters op za, 06/03/2021 - 03:39

kan ik boekweitmeel gebruiken in recept focaccia?groetjes.

Door Carin op ma, 08/03/2021 - 08:51

Wij hebben het nooit geprobeerd, je zou het kunnen proberen en het ons laten weten. Maar door de boekweit zal de focaccia niet meer zoals een focaccia smaken.

Door Pop op zo, 25/04/2021 - 14:26

Hi! Ik wilde weet je appeltaart maken maar je hebt het recept aangepast zie ik. Zou je mij het oude recept kunnen sturen alsjeblieft? Die was zo lekker!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.