Ingrediënten voor Glutenvrije appel-karamelcake
Voor de cake
150 gram glutenvrij wit meel,
2 eieren,
100 gram suiker,
1/2 el bakpoeder,
50 gram gesmolten boter,
Snuf zout,
1 el kaneel,
2 (kleine) appels,
100 gram (glutenvrije) fudge
Voor de topping
40 gram fudge
Hoe maak je Glutenvrije appel-karamelcake
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de suiker en de eieren door elkaar met de keukenmachine. Voeg meel, bakpoeder en zout toe. Klop dit erdoor. Smelt dan de boter in een steelpan of met de magnetron, klop dit ook door het mengsel. Bedek de bodem van de springvorm met een bakpapiertje en vet de randen in met boter. Giet het cakebeslag in de springvorm. Schil de appel, snijd het in blokjes en verdeel de kaneel over de stukjes appel. Snijd de fudge in kleinere blokjes. Verdeel de fudge en appel over de cake, druk de stukjes een beetje in het beslag. Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Also de cake is afgekoeld ga je verde met de topping. Smelt een deel van de fudge in een steelpan, blijf goed roeren tot de fudge is gesmolten. Besprenkel de gesmolten fudge over de cake en verdeel de laatste fudge in kleine blokjes over de cake.
Reacties
Kan je ook amandelmeel gebruiken ipv glutenvrij wit meel?
Dat hebben wij nooit gedaan, maar wellicht dat dat kan.
Ik denk dat de cake wel snel uitdroogt en ook een hele andere structuur krijgt. De cake wordt zwaarder en vettiger.
Deze ga ik maken...
Leuk! Veel plezier bij het bakken en het opeten!
Je tip of commentaar