Menu

Glutenvrije appel-karamelcake

Glutenvrije appel-karamelcake

Ingrediënten voor Glutenvrije appel-karamelcake

Voor de cake

150 gram glutenvrij wit meel,
2 eieren,
100 gram suiker,
1/2 el bakpoeder,
50 gram gesmolten boter,
Snuf zout,
1 el kaneel,
2 (kleine) appels,
100 gram (glutenvrije) fudge

Voor de topping

40 gram fudge

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (5 stemmen)
Aantal personen: 
8
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
17 okt 2020

Hoe maak je Glutenvrije appel-karamelcake

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de suiker en de eieren door elkaar met de keukenmachine. Voeg meel, bakpoeder en zout toe. Klop dit erdoor. Smelt dan de boter in een steelpan of met de magnetron, klop dit ook door het mengsel. Bedek de bodem van de springvorm met een bakpapiertje en vet de randen in met boter. Giet het cakebeslag in de springvorm. Schil de appel, snijd het in blokjes en verdeel de kaneel over de stukjes appel. Snijd de fudge in kleinere blokjes. Verdeel de fudge en appel over de cake, druk de stukjes een beetje in het beslag. Bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Also de cake is afgekoeld ga je verde met de topping. Smelt een deel van de fudge in een steelpan, blijf goed roeren tot de fudge is gesmolten. Besprenkel de gesmolten fudge over de cake en verdeel de laatste fudge in kleine blokjes over de cake.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.