Ingrediënten voor Glutenvrije Toblerone Cheesecake
Voor de Bodem:
250 gram glutenvrije chocolade koekjes,
100 gram boter,
Voor de Cheesecake:
200 gram Toblerone chocola,
100 gram pure chocola,
200 ml slagroom,
150 gram mascarpone,
350 gram zachte roomkaas,
Voor de Topping
100 gram witte chocola,
100 gram Toblerone,
Hoe maak je Glutenvrije Toblerone Cheesecake
Begin als eerst met de bodem. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine, smelt de boter en meng de boter door de koekkruimels. Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk plat met een natte lepel.
Zet de bodem op een koele plaats.
Start vervolgens met de cheesecake. Smelt de Toblerone en de pure chocola au bain marie en laat een beetje afkoelen. Klop de mascarpone en de roomkaas los en voeg de slagroom toe. Klop het mengsel goed door elkaar tot een romige massa. Voeg de chocola toe en roer voorzichtig tot een homogeen mengsel.
Laat minimaal 6 uur opstijven.
Versier de taart met de overgebleven Toblerone en de witte chocola.
Je tip of commentaar