Menu

Glutenvrije herfst quiche

Glutenvrije quiche met champignons en spek

Ingrediënten voor Glutenvrije herfst quiche

Gebruik het basisrecept glutenvrije quiche bodem

330 gram wit glutenvrij meel,
1,5 theelepel droge gist,
snufje zout,
45 gram gesmolten roomboter,
4 eetlepels ei,
100 gram melk (handwarm),

Voor de vulling

175 gram oude pittige kaas (geraspt),
150 gram katenspek,
200 ml kookroom,
4 eieren,
1 rode ui,
100 gram kastanjechampignons,
Peper

Waardering: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
13 nov 2020

Hoe maak je Glutenvrije herfst quiche

Dit recept is goed voor een (lage) bakvorm van 28 cm in doorsnee.

Mix voor het deeg alle ingrediënten door elkaar (kan met de keukenmachine).
Als het goed is wordt het een soepel deeg dat niet meer plakt.
Plakt het nog wel? Voeg dan een beetje glutenvrij meel toe.
Maak een bal van het deeg en verdeel het deeg over de bakvorm. Druk het deeg ook langs de zijkanten naar boven.
Nu is de bodem klaar om te vullen.

Klop voor de vulling de eieren en de room los in een kom, eventueel met wat peper.
Giet dit mengsel over de bodem.
Snipper de ui en snijd de champinons en katenspek in reepjes.
Verdeel de kaas, ui, champignons en spek over de quiche.
Zet de oven op 200 graden en bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin gaar.

Serveer de quiche met een salade!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.