Menu

Glutenvrije mini quiche lorraine

Glutenvrije mini quiches als borrelhapje

Ingrediënten voor Glutenvrije mini quiche lorraine

Gebruik het basisrecept voor de bodem

330 gram wit glutenvrij meel,
1,5 theelepel droge gist,
snufje zout,
45 gram gesmolten roomboter,
4,5 eetlepels ei,
100 gram melk (handwarm)

Voor de vulling

2 ons bacon,
2 ons gruyere kaas,
4 eieren,
4 deciliter room,
peper en zout

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.8 (4 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrije mini quiche lorraine

Bak de bacon in een koekenpan plakje voor plakje knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Rasp de gruyere.

Roer voor het deeg de kwark goed los met het ei en de olie.
Voeg het meel, de bakpoeder en het zout toe. Roer dit stevig door elkaar zodat er geen klontjes meer zijn.
Doe het deeg met een in een bakvorm van ongeveer 28 cm doorsnee.
Verdeel het deeg met de lepel over de mini quiche vormpjes en druk het deeg ook langs de zijkant van de bakvormen.
Nu zijn de bodems klaar om te vullen.

Klop voor de vulling de eieren en de room los in een kom, eventueel met wat peper en zout.
Roer de rest van de Gruyere-kaas erdoor.
Bedek de quichebodem met de bacon. Giet het kaas-roommengsel erover.
Bak de quiches in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin gaar.

Als de kleur te donker wordt kunnen de quiches de laatste 10 minuten afgedekt worden met aluminiumfolie.

De quiche Lorraine is zowel koud als warm lekker! Leuk om te serveren als borrelhapje!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.