Ingrediënten voor Quiche Lorraine, glutenvrij
Gebruik het basisrecept voor de bodem
330 gram wit glutenvrij meel,
1,5 theelepel droge gist,
snufje zout,
45 gram gesmolten roomboter,
4,5 eetlepels ei,
100 gram melk (handwarm),
Voor de vulling
150 gram bacon reepjes.
175 gram gruyere,
4 eieren,
250 ml kookroom,
Peper en zout
Hoe maak je Quiche Lorraine, glutenvrij
Dit recept is goed voor een (lage) bakvorm van 28 cm in doorsnee.
Bak de bacon in een koekenpan knapperig.
Rasp de gruyere.
Mix voor het deeg alle ingrediënten door elkaar, dit kan met behulp van de keukenmachine.
Als het goed is wordt het een soepel deeg dat niet meer plakt.
Plakt het nog wel? Voeg dan een beetje glutenvrij meel toe.
Maak een bal van het deeg en verdeel het deeg over de bakvorm. Druk het deeg ook langs de zijkanten naar boven.
Nu is de bodem klaar om te vullen.
Klop voor de vulling de eieren en de room los in een kom, eventueel met wat peper en zout.
Bedek de quichebodem met de bacon. Giet het roommengsel erover.
Verdeel de kaas (geraspt) over het roommengsel.
Zet de oven op 200 graden en bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin gaar.
Als de kleur te donker wordt kan de quiche de laatste 10 minuten afgedekt worden met aluminiumfolie.
De quiche Lorraine is zowel koud als warm lekker, serveer deze quiche samen met een makkelijke Italiaanse salade!
Je tip of commentaar