Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Quiche met gorgonzola, witlof, prei en walnoot

Ingrediënten voor Quiche met gorgonzola, witlof, prei en walnoot

Basisdeeg voor quiche of glutenvrij bladerdeeg uit vriesvak.

4 struikjes witlof
2 dunne preitjes
4 eieren
125 ml. slagroom
100 gram gorgonzola
peper
20 gram boter

Evt.walnoten

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5.5 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Quiche met gorgonzola, witlof, prei en walnoot

Snijd de schoongemaakte witlof in dunne ringetjes en de prei ook.
Klop de eieren door de slagroom. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en schep die door het ei-mengsel.
Roer er versgemalen peper door.

Smeer een bakvorm van 22-24 cm.diameter in met boter.
Bekleed de bodem met het deeg.

Bak de witlof en de prei enkele minuten in een koekenpan met een klein beetje boter. Verdeel de groente (en eventueel de walnoot) over het deeg en giet het ei-mengsel erover.

Bak de quiche ongeveer 45 minuten op 200 graden in de oven.

Gerelateerd recept: 

Je tip of commentaar