Menu

Quiche met gorgonzola, witlof, prei en walnoot

Ingrediënten voor Quiche met gorgonzola, witlof, prei en walnoot

Basisdeeg voor quiche of glutenvrij bladerdeeg uit vriesvak.

4 struikjes witlof,
2 dunne preitjes,
4 eieren,
125 milliliter slagroom,
100 gram gorgonzola,
peper,
20 gram boter,
Eventueel walnoten

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.1 (4 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Quiche met gorgonzola, witlof, prei en walnoot

Snijd de schoongemaakte witlof in dunne ringetjes en de prei ook.
Klop de eieren door de slagroom. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en schep die door het ei-mengsel.
Roer er versgemalen peper door.

Smeer een bakvorm van 22-24 cm.diameter in met boter.
Bekleed de bodem met het deeg.

Bak de witlof en de prei enkele minuten in een koekenpan met een klein beetje boter. Verdeel de groente (en eventueel de walnoot) over het deeg en giet het ei-mengsel erover.

Bak de quiche ongeveer 45 minuten op 200 graden in de oven.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.