Ingrediënten voor Passievrucht cheesecake toetjes
Voor de bodem:
150 gram glutenvrije chocoladekoekjes,
20 gram roomboter,
Voor de cheesecake:
50 gram suiker,
100 gram slagroom,
200 gram roomkaas,
1 zakje vanillesuiker,
4 passievruchten,
Voor de topping:
1 gelatineblaadje,
2 eetlepels suiker,
50 ml water,
2 passievruchten
Hoe maak je Passievrucht cheesecake toetjes
Verkruimel de koekjes, smelt de boter en meng de boter door de kruimels.
Verdeel de koekkruimels over de glaasjes en druk voorzichtig aan.
Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de suiker en de vanillesuiker.
Klop de roomkaas luchtig met een mixer.
Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees door de roomkaas.
Spatel ook de slagroom erdoor.
Verdeel het roomkaasmengsel over de koekbodems en laat minstens een uur opstijven.
Week voor de topping de gelatine in koud water.
Verhit 50 ml. water in een pannetje en los de suiker hierin op.
Voeg de gelatine en het vruchtvlees van de passievruchten toe en roer goed.
Laat het mengsel afkoelen en blijf nu en dan doorroeren.
Verdeel het mengsel over de toetjes en laat verder opstijven in de koelkast.
Dit duurt ongeveer 2 uur.
Je tip of commentaar