Menu

Glutenvrije vlaai basisdeeg

Foto van een vlaai met een glutenvrij deeg

Ingrediënten voor Glutenvrije vlaai basisdeeg

330 gram glutenvrij wit meel,
1 1/4 theelepel droge gist,
5 eetlepels suiker,
Snufje zout,
45 gram gesmolten roomboter,
4 eetlepels geklutste ei,
100 gram melk (handwarm)

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 3.8 (20 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
24 nov 2020

Hoe maak je Glutenvrije vlaai basisdeeg

Dit recept is voldoende voor een vorm van 24 centimeter doorsnee, heb je een vorm van 28 cm. doe dan nogmaals de helft van alles erbij.

Doe alle ingrediënten in een kom en vorm een glad en soepel deeg dat niet meer plakt.
Als het deeg nog wel plakt doe er dan een klein beetje meel bij, niet te veel.
Laat het deeg een half uurtje rustig onder een vochtige doek.
Druk de lucht eruit en rol het deeg in de vorm uit met je handen of een kleine deegroller.
Nu is het deeg klaar om te vullen voor bv. een rijstevlaai met kersen of een glutenvrije aardbeienvlaai.
Afhankelijk van de vulling ongeveer een half uur bakken in de oven op 200 graden.

Reacties

Door Ria van Exel op do, 07/10/2021 - 12:51

Ziet er goed uit, ga ik maken.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.