Menu

Glutenvrije kerstkoekjes

Ingredi├źnten voor Glutenvrije kerstkoekjes

175 gram glutenvrij meel
1 theelepel wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel)
120 gram koude boter
100 gram witte basterdsuiker
1 ei
snufje zout
50 gram suiker en/of geschaafde amandel

Waardering: 
Gemiddeld: : 4 (4 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrije kerstkoekjes

Snijd de boter in kleine stukjes, voeg de basterdsuiker, de meel, het bakpoeder, de zout en de helft van het losgeklopte ei toe. Kneed hier met koude handen een bal van. Laat even rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tussen twee lagen bakfolie tot een plak van iets minder dan een halve centimeter.
Steek hier koekfiguurtjes uit.
Bestrijk de koekjes met de overgebleven ei en bestrooi deze met suiker of amandelschaafsel.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in de oven op 160 graden in ongeveer 15 minuten bruin.
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.