Ingrediënten voor Glutenvrije kerstkoekjes
175 gram glutenvrij meel,
1 theelepel wijnsteenbakpoeder (natuurwinkel),
120 gram koude boter,
100 gram witte basterdsuiker,
1 ei,
snufje zout,
50 gram suiker en/of geschaafde amandel
Hoe maak je Glutenvrije kerstkoekjes
Snijd de boter in kleine stukjes, voeg de basterdsuiker, de meel, het bakpoeder, de zout en de helft van het losgeklopte ei toe. Kneed hier met koude handen een bal van. Laat even rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tussen twee lagen bakfolie tot een plak van iets minder dan een halve centimeter.
Steek hier koekfiguurtjes uit.
Bestrijk de koekjes met de overgebleven ei en bestrooi deze met suiker of amandelschaafsel.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in de oven op 160 graden in ongeveer 15 minuten bruin.
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.
Reacties
De koekjes lopen helemaal uit. Er zijn geen figuurtjes meer
Dat is jammer om te horen.
Je kunt het proberen met iets meer meel en/of de koekjes (voordat je ze bakt) heel koud te laten worden.
Je tip of commentaar