Ingrediënten voor Kaasfondue
1 teentje knoflook,
400 gram Emmentaler,
400 gram Gruyère kaas,
350 milliliter droge witte wijn,
50 milliliter Kirsch,
1 eetlepel maïzena,
zout naar smaak,
peper naar smaak,
beetje nootmuskaat
Hou je van nostagisch, dan eet je het alleen met (glutenvrij) stokbrood.
Ben je vooruitstrevender? Zet dan ook wat variaties met groente op tafel, bijvoorbeeld:
1 winterpeen,
150 gram snoeptomaatjes,
1 banaan,
1 blikje ananas,
1 komkommer,
olijven,
druiven,
250 gram gerookte kip
Familie recept
Hoe maak je Kaasfondue
Rasp de Emmentaler en de Gruyère kaas of snijd deze in kleine blokjes.
Wrijf een fonduepan in met de doormidden gesneden knoflook.
Doe de wijn in de fonduepan en verwarm de wijn op een middelhoog vuur.
Voeg beetje bij beetje de kaas toe en blijf voortdurend roeren totdat de kaas gesmolten is.
Roer de maïzena door de Kirsch en voeg deze al roerend toe aan de het wijn / kaasmengsel.
Serveer aan tafel op een brander, met stokbrood en/of verschillende groeten of fruit.
Je tip of commentaar