Ingrediënten voor Glutenvrije lange vingers
4 eieren (L - groot),
100 gram suiker,
100 gram maizena,
50 gram rijstmeel,
snufje zout,
2 zakjes vanillesuiker
Hoe maak je Glutenvrije lange vingers
Splits de eieren. Klop de eidooiers met eenderde deel van de suiker schuimig. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker en de zout.
Schep de gezeefde maizena door het eiwit. Schep dit door de eidooiermassa en tot slot door het gezeefde rijstmeel.
Spuit met behulp van een slagroomspuit met grote, gladde spuitend stokjes van 8 cm. lengte op de bakplaat die bedekt is met bakpapier.
Let op: het beslag is vrij dun, dus gebruikt een klein spuitmondje.
Bestrooi dun met vanillesuiker.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de lange vingers in 12 a 15 minuten gaar.
Haal uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster voor je ze van het bakpapier haalt.
Ook te gebruiken bij glutenvrije tiramisu.
Reacties
Veelst te vloeibaar beslag om te kunnen spuiten
Ik heb het recept aangepast
Ik vind het beslag erg vloeibaar waardoor het uotvloeid.
En klopt het dat ze niet zo luchtig worden als de "gewone" lange vingers? Bij mij blijven ze plat.
De smaak is wel lekker :-)
Je tip of commentaar