Menu

Amaretti koekjes

Glutenvrije Italiaanse Amaretti koekjes

Ingrediënten voor Amaretti koekjes

125 gram amandelmeel,
85 gram basterdsuiker,
1/2 theelepel fijn geraspte citroenschil,
50 gram eiwit (van ong. 2 eieren),
20 milliliter Amaretto amandellikeur,
3 eetlepels witte suiker, om te rollen

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.3 (14 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
12 mrt 2020

Hoe maak je Amaretti koekjes

Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe de amandelmeel, suiker en citroenschil in een middelgrote kom, roer dit door elkaar.
Stop het eiwit in een andere kom en klop het eiwit schuimig.
Voeg de likeur toe en roer dit met de hand doorheen door het eiwit.

Maak je handen vochtig en dompel ze onder in witte suiker.
Rol eetlepels van het mengsel in 12 balletjes en leg ze op de bakplaat.
Druk de koekjes naar beneden zodat ze een beetje platter worden.

Bak gedurende 25-35 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.