Menu

Glutenvrije tiramisu

Glutenvrije tiramisu

Ingredi├źnten voor Glutenvrije tiramisu

1 ei,
40 gram suiker,
60 - 80 gram glutenvrije lange vingers,
Rasp van 1 citroen,
80 gram slagroom,
40 gram glutenvrije pure chocolade (plus extra voor het garneren),
125 gram (creme fraiche) mascarpone,
1 el marsala wijn,
1 zakje vanillesuiker,
1 el cacao poeder

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.8 (12 stemmen)
Aantal personen: 
4
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

familie recept

Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrije tiramisu

Roer de suiker, eidooier en citroenschil tot een luchtig geheel.

Verhit 30 gram slagroom in een pan. Los de chocola hierin op.
Klop het warme slagroommengsel door het eidooier mengsel.
Klop dan ook de mascarpone erdoor.

Bedek de bodem van een ovenschaal met de lange vingers en besprenkel die met marsala.
Verdeel het chocolade mengsel erover. Laat dit ongeveer 2 uur rusten in de koelkast.

Klop de resterende slagroom met de vanillesuiker tot zachte pieken en verdeel het over de tiramisu.
Bestrooi de slagroom met chocolade snippers en cacao.

Als variatie kun je de lange vingers besprenkelen met een half kopje sterke koffie.

Reacties

Door Bezoeker op vr, 04/09/2020 - 20:34

Als je e.e.a. in de koelkast zet wanneer moet dan de resterende slagroom en vanillesuiker over de tiramisu? Is dat na die 2 uur?

Hoor het graag!

Door Paul op za, 05/09/2020 - 10:14

Hallo,

Het chocolademengsel moet opstijven in de koelkast, dus na die (ongeveer) 2 uur de slagroom erover.

Veel plezier bij het maken en het opeten!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.