Ingrediënten voor Glutenvrije bitterballen
500 gram magere runderlappen,
500 milliliter runderbouillon,
1 fijngesnipperde ui,
60 gram boter,
80 gram glutenvrij witmeel,
peper,
zout,
foelie,
nootmuskaat naar smaak,
6 tot 8 blaadjes gelatine (bladgelatine)
Voor het paneren van de bitterbal
eiwit van 3 eieren,
glutenvrij paneermeel (zelf glutenvrij paneermeel maken van oud glutenvrij brood of crackers),
glutenvrij witmeel
Familie recept
Hoe maak je Glutenvrije bitterballen
Stoof het rundvlees tot het bijna uit elkaar valt, snijd het in kleine stukjes en laat dit afkoelen.
Snijd de ui heel fijn en fruit dit zachtjes in de boter, voeg het witmeel toe en blijf goed roeren tot alle meel is opgenomen.
Blijf roeren en voeg beetje voor beetje de bouillon toe, houd het vuur laag.
Doe dit totdat je ongeveer de helft van de bouillon hebt toegevoegd.
Doe nu de blaadjes gelatine door de massa (volgens de warme methode, blaadjes 1 voor 1 in een bakje koud water leggen).
Goed erdoor roeren.
Voeg de rest van de bouillon toe. Peper, zout, kruiden en vlees erdoor roeren.
Laat dit mengsel heel koud en hard worden.
Liefst een nachtje in de koelkast.
Vorm met koude handen balletjes van ongeveer 3 centimeter doorsnede van het mengsel. Haal ze door het meel en rol ze nog wat steviger.
Klop de eieren los en haal de balletjes erdoor en daarna door de paneermeel, je kan dit eventueel nog een keer herhalen voor een steviger korst.
Frituur de bitterballen in de frituurpan op180 graden in 4 tot 5 minuten (niet te veel te gelijk) of doe ze eerst in de diepvries.
Als ze in bevroren toestand worden gebakken zullen ze minder snel uit elkaar vallen.
Reacties
Ik ben zeer tevreden en al blijft de kroket wat bleek hij smaakt prima.
Hallo bezoeker, gebruik mais paneermeel, lekker knapperig en de ballen worden bruin!
heerlijk en makkelijk
Je tip of commentaar