Ingrediënten voor Vanille macarons
Voor de koekjes
65 gram gemalen amandelen,
120 gram poedersuiker,
2 grote eiwitten,
50 gram kristalsuiker,
halve theelepel vanille-essence,
Voor de vulling
60 gram zachte boter,
halve theelepel vanille-essence,
120 gram poedersuiker (gezeefd)
Receptenboek makarons
Hoe maak je Vanille macarons
Doe de gemalen amandelen en de poedersuiker in een keukenmachine en maal ze 15 seconden. Zeef het mengsel in een kom. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Klop de eiwitten in een grote vetvrije kom tot er zachte pieken ontstaan. Klop er geleidelijk de fijne kristalsuiker door, zodat er een stevige, glanzende meringue ontstaat. Klop dan de vanille-essence erdoor.
Spatel steeds een derde van het amandelmengsel door de meringue.
Blijf spatelen nadat alle droge ingrediënten volledig zijn opgenomen, tot het beslag glanst en langzaam in een lint van de spatel valt.
Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond van 1 cm. Spuit 32 kleine cirkels op de bakplaten. Tik de bakplaten stevig op een werkvlak om luchtbelletjes te verwijderen. Laat de makarons 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bak de makarons 10-15 minuten in de voorverwamde oven. Laat ze 10 minuten afkoelen. Trek ze voorzichtig van het bakpapier en laat ze volledig afkoelen.
Klop voor de vulling de boter en vanille-essence in een kom tot het mengsel licht en luchtig is. Klop geleidelijk de poedersuiker erdoor tot het mengsel glad en romig is. Gebruik de vulling om twee makarons aan elkaar te plakken.
Gevulde makarons blijven in de koelkast twee tot drie dagen goed. Ongevulde makarons blijven 3 tot vier dagen goed in een koektrommel of een maand in de diepvries.
Je tip of commentaar