Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Kerstmakarons

Ingrediënten voor Kerstmakarons

65 gram gemalen amandelen
120 gram poedersuiker
1 theelepel gemalen piment
2 grote eiwitten
50 gram kleine kristalsuiker
een halve theelepel versgeraspte nootmuskaat

Vulling:
60 gram zachte boter
sap en fijngeraspte schil van een halve sinaasappel
1 theelepel gemalen piment
120 gram poedersuiker, gezeefd
2 eetlepels fijngesneden gekonfijte kersen

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 2.4 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Receptenboek makarons

Hoe maak je Kerstmakarons

Doe de gemalen amandelen, poedersuiker en piment in een keukenmachine en maal ze 15 seconden. Zeef het mengsel in een kom.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

klop de eiwitten in een grote kom tot er zachte pieken ontstaan.
Klop er geleidelijk de fijne kristalsuiker door, zodat er stevige, glanzende meringue ontstaat.

Spatel steeds een derde van het amandelmengsel door de meringue.
Blijf het mengsel spatelen nadat alle droge ingrediënten volledig zijn opgenomen, tot het beslag glanst en langzaam in een lint van de spatel valt.

Schenk het beslag in een spuitzak met gladde spuitmond van 1 centimeter. Spuit 32 kleine cirkels op de bakplaten. Tik de bakplaten stevig op een werkvlak om luchtbelletjes te verwijderen. Bestrooi de helft van de makarons met de geraspte nootmuskaat. Laat de makarons 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bak de makarons 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze 10 minuten afkoelen. trek ze voorzichtig van het bakpapier en laat ze volledig afkoelen.

Klop voor de vulling boter, het sap en raspel in een kom tot het mengsel luchtig is. Klop geleidelijk het piment en de poedersuiker erdoor tot het mengsel glad en romig is. Spatel de kersen erdoor. Gebruik de vulling om de makarons mee aan elkaar te plakken.

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar