Menu

Glutenvrije Tiramisu Macarons

Glutenvrije tiramisu macarons

Ingrediënten voor Glutenvrije Tiramisu Macarons

Voor de macarons

65 gram amandelmeel,
1 tl oploskoffie,
120 gram poedersuiker,
2 grote eiwitten,
50 gram kristalsuiker,
1 tl cacao

Voor de vulling

120 gram mascarpone,
1 el marsala,
2 el kristalsuiker,
2 el geraspte pure chocolade

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (3 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
16
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
22 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrije Tiramisu Macarons

Doe het amandelmeel, de oploskoffie en de poedersuiker een kom en meng door elkaar.
Klop de eiwitten tot er zachte pieken ontstaan.
Klop de suiker er geleidelijk door.
Spatel dan steeds een derde van het amandelmengsel door de eiwitten.
Blijf het mengsel spatelen tot het beslag als een lint van de spatel valt.

Doe het beslag in een spuitzak met gladde spuitmond.
Spuit 32 kleine cirkels op het bakpapier van de bakplaten.
Tik de bakplaten op het werkblad zodat de luchtbellen verwijderd worden.
Zeef de cacao boven de macarons.
Laat de macarons nu 40 minuten rusten op kamertemperatuur.
De macarons moeten drogen, als je ze voorzichtig aanraakt moet er geen beslag meer op je vinger komen.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bak de macarons 10-15 minuten.
Laat ze 10 minuten afkoelen voor je ze lostrekt van het bakpapier.
Laat de macarons dan verder afkoelen.

Klop voor de vulling de mascarpone, marsala en suiker tot een glad geheel.
Spuit het mengsel op de macaron, strooi hier de geraspte pure chocolade over en druk de andere macaron erop.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.