Ingrediënten voor Glutenvrije tulband basisrecept
200 gram suiker,
4 eieren,
300 gram glutenvrij wit meel,
1 theelepel bakpoeder,
2 zakjes vanillesuiker,
3 eetlepels kwark,
100 gram gesmolten boter,
Snufje zout
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
10
Aantal stuks:
Soort:
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
09 jan 2021
Laatste wijziging:
09 jan 2021
Hoe maak je Glutenvrije tulband basisrecept
Wij gebruikten een tulband vorm van ongeveer 23 centimeter in doorsnee Vet de bakvorm in met boter en warm de oven voor op 170 graden. Klop de eieren, vanillesuiker en suiker luchtig. Mix dan ook het meel, de bakpoeder en de kwark erdoor. Meng als laatste de gesmolten boter door het mengsel. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 45-50 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is.
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Reacties
Beste, ik had graag de Glutenvrije tulband gemaakt maar ik moet gluten en lactosevrij bakken. Boter is gelukkig geen probleem maar heb je tips om de kwark te vervangen?
Beste Lies,
Er zijn van verschillende merken lactose vrije kwark te koop. Ik zou het daarmee proberen.
Staat nu in de oven, mijn benieuwen.
Ons ook ;-), hoop dat het gelukt is!
Hai, ja was gelukt.
Alpro kwark is bijna in elke supermarkt te vinden en is voor dit soort recepten een goede vervanging
Hier ook kwark vervangen door alpro (vanille) maar Max 150gr suiker gedaan, waarvan 100gr rietsuiker. Eieren en suiker en boter extra lang laten mixen, hoop het luchtig te houden. En 3 soorten glutenvrij-meel gebruikt ( amandel 100gr, havermeel 100gr en 70gr teffmeel)
Schuif nu net in de oven, ben benieuwd!
Je tip of commentaar