Menu

Maisbrood met ui en peer

Glutenvrij maisbrood met ui, peer en rozemarijn

Ingrediënten voor Maisbrood met ui en peer

200 gram maismeel of polenta (geen maizena),
4 eetlepels boter om in te bakken,
2 peren in schijfjes (met schil),
2 rode uien in ringen,
Naaldjes van een flinke tak rozemarijn,
2 grote eieren (losgeklopt),
300 ml karnemelk,
150 gram gesmolten boter,
5 theelepels bakpoeder,
Zeezout,
Peper

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 3.9 (7 stemmen)
Aantal personen: 
6
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Volkskrant Magazine

Laatste wijziging: 
13 okt 2020

Hoe maak je Maisbrood met ui en peer

Bedek de bodem van een springvorm van ongeveer 24 cm in doorsnee met bakpapier. Vet de randen in met boter.

Bak de uien in 2 eetlepels boter tot ze een beetje bruin worden. Voeg de peer en de rozemarijn toe en bak nog 4 minuten. Schep de ui daarna uit de pan en breng het op smaak met peper en zout. Meng in een kom het maismeel, de bakpoeder en de zout goed door elkaar. Klop in een aparte kom de eieren, karnemelk en de gesmolten boter luchtig door elkaar. Giet dit mengsel door het maismeel en meng dit goed door elkaar. Voeg de helft van het ui/peer mengsel toe. Giet het mengsel in de springvorm. Doe de andere helft van het ui/peer mengsel eroverheen. Bak in de oven op 200 graden in 35 a 40 minuten bruin.

Serveer het brood met een stuk blauwe kaas, warm is het brood het lekkerst!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.