Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Is ketjap (manis) of sojasaus glutenvrij?

Nee, niet altijd! Let bij gebruik van ketjap of sojasaus goed op. Er is aantal glutenvrije ketjap in de supermarkt te koop maar een aantal bevatten (grof gemalen) tarwe.

Er zijn diverse soorten ketjap:

Ketjap manis: zoete sojasaus (meest gebruikte soort sojasaus)
Ketjap sedang: is wat minder zoetere sojasaus
Ketjap asin: een zoute sojasaus
Ketjap kendal: donker en stroperige sojasaus; wat smaak betreft vergelijkbaar met ketjap manis
Ketjap medja: donker en stroperige sojasaus; zoet en zout. Zit qua smaak tussen manis en asin in

Verschil tussen Indonesische ketjap en Chinese en Japanse sojasaus

Indonesische ketjap is donkerbruin van kleur en stroperig. De Chinese en Japanse sojasauzen zijn wat dunner en meestal niet zoet.

Je tip of commentaar