Ingrediënten voor Katjang saus
1 ui,
3 teentjes knoflook,
1 eetlepel olie,
1 theelepel djahé,
1 eetlepel zoete (badjak) sambal,
1 potje pindakaas,
5 eetlepels (glutenvrije) ketjap,
1 1/2 deciliter water,
35 gram goela djawa,
1 1/2 eetlepel(s) citroensap,
4 blaadjes djeroet poeroet
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
5
Aantal stuks:
Soort:
Gang:
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
02 mei 2010
Laatste wijziging:
30 mrt 2020
Hoe maak je Katjang saus
De ui zeer fijn snijden en samen met de geperste knoflook en djahé fruiten met olie in een steelpannetje.
Als ik geen goela djawa in huis heb gebruik ik ook wel donkere basterdsuiker.
De overige ingrediënten toevoegen en heel goed roeren tot goed gemengd en heet is.
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Je tip of commentaar