Ingrediënten voor Saté
350 gram varkensvlees,
1 grote ui,
3 teentjes knoflook,
1 theelepel djahé,
2 eetlepels goela djawa,
1 theelepel sambal,
1 deciliter glutenvrije ketjap,
3 schijfjes citroen,
Satéstokjes
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
4
Aantal stuks:
8
Gang:
Keuken:
Bereidingstijd:
Moeilijkheidsgraad:
Geplaatst op:
02 mei 2010
Laatste wijziging:
28 dec 2020
Hoe maak je Saté
Snipper de ui en pers de knoflook, meng dit met de djahé.
Snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en laat het vlees een paar uur staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Je kan het ook een nacht in de koelkast laten staan.
Zet de satéstokjes in een glas water, laat ze goed vochtig worden. Rijg vervolgens het vlees aan de prikker.
Braad het vlees in ongeveer 10 minuten gaar op de barbecue of in de oven op de grilstand.
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Je tip of commentaar