Menu

Saté

Glutenvrije saté

Ingrediënten voor Saté

350 gram varkensvlees,
1 grote ui,
3 teentjes knoflook,
1 theelepel djahé,
2 eetlepels goela djawa,
1 theelepel sambal,
1 deciliter glutenvrije ketjap,
3 schijfjes citroen,
Satéstokjes

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4 (15 stemmen)
Aantal personen: 
4
Aantal stuks: 
8
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
28 dec 2020

Hoe maak je Saté

Snipper de ui en pers de knoflook, meng dit met de djahé.

Snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Meng nu alle ingrediënten door elkaar en laat het vlees een paar uur staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Je kan het ook een nacht in de koelkast laten staan.

Zet de satéstokjes in een glas water, laat ze goed vochtig worden. Rijg vervolgens het vlees aan de prikker.

Braad het vlees in ongeveer 10 minuten gaar op de barbecue of in de oven op de grilstand.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.