Menu

Atjar Tjampoer

Recept voor atjar tjampoer

Ingrediënten voor Atjar Tjampoer

De groenten

300 gram witte kool,
2 winterpenen,
100 gram bloemkool,
1 komkommer,
1 rode paprika,
125 gram taugeh,
1 ui

De kruiden (boemboe)

3 teentjes knoflook,
4 kemirie noten,
2 theelepel djahé,
theelepel geelwortel (kurkuma/ ketoembar),
2 eetlepel olie,
1/2 liter witte azijn,
250 gram rietsuiker,
1 deciliter water,
1 theelepel zout

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.4 (5 stemmen)
Aantal personen: 
8
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
29 dec 2020

Hoe maak je Atjar Tjampoer

Was de groenten en snijd de witte kool zeer fijn.

De wortel, komkommer en kool in reepjes snijden. Was de taugeh.

Pel de uitjes en de knoflook. Doe dit samen met de kemirie noot, djahe en geelwortel in een blender en pureer dit even.
Fruit deze kruiden (boemboe) in de olie, schenk er het water en de azijn erbij en laat dit met de suiker en het zout even doorsudderen op een laag vuur.
Roer de wortel, paprika en bloemkool erdoor en laat alles 1 minuut stoven.

Doe daarna de komkommer, witte kool en de taugeh erbij.
Wil je het lekker beetgaar giet het vocht dan direct af en vang dit op voor later gebruik.
Laat de groenten afkoelen en voeg dan het vocht weer toe.

In een weckfles enkele maanden houdbaar.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.