Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Atjar Tjampoer

Ingrediënten voor Atjar Tjampoer

250 gram winterpeen
100 gram bloem kool
200 gram komkommer
175 gram taugeh
1 ui
3 teentjes knoflook
4 kemirie noten
2 theelepel djahé
2 eetlepel olie
1/2 liter witte azijn
250 gram witte suiker
1 deciliter water
1 theelepel zout

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 3.6 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Atjar Tjampoer

Was de groenten en snijd de wortel, komkommer en kool in reepjes. Was de taugeh, ontpit de lombok.
Laat alle groenten uitlekken. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de rode lomboks, snijd ze fijn kemiries, djahe en koenjit fijn.

Fruit deze kruiden in de olie, schenk er een scheutje water bij en laat ze met het zout, de azijn even doorsudderen op een laag vuur.

Roer de wortel erdoor en laat alles 2 minuten stoven.

Doe daarna de komkommer kool erbij, de taugeh, groene lombok.

Wordt het te droog, dan nog wat heet water erbij

In een weckfles enkele maanden houdbaar

Je tip of commentaar