Menu

Gado gado

Glutenvrije Indisch / Indonesische Gado Gado

Ingrediënten voor Gado gado

Pinda saus

400 milliliter water,
3 sjalotjes in stukjes,
2 teentjes knoflook fijngehakt,
200 gram pinda's zonder zout,
1 rode peper (in kleine stukjes),
1 theelepel tamarindepasta,
1 scheutje plantaardige olie,
50 gram bruine suiker,
150 milliliter kokosmelk,
2 eetlepels zoete sojasaus

Groente

200 gram tofu (in blokjes)
150 gram sperziebonen (in stukjes),
2 wortelen (in stukjes),
150 gram taugé,
bosje lente-ui (in ringetjes gesneden),
1 scheutje plantaardige olie

Garnering

4 sjalotjes (in stukjes - bruin gebakken in olie),
1 komkommer (geschaafd)

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4 (14 stemmen)
Aantal personen: 
4
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Jamie Magazine

Laatste wijziging: 
09 mrt 2020

Hoe maak je Gado gado

De saus:

Bak de sjalotjes, de knoflook, de peper en de pinda een beetje bruin in de olie.
Pureer het warme mengsel fijn.
Doe terug in de pan en voeg alle andere ingrediënten toe.
Breng aan de kook en laat een paar minuten koken.

Kook de sperziebonen en de wortel 3 minuten in heet water.
Bak de tofu bruin in de olie en voeg de wortel, de boontjes, de lente-ui en de taugé toe.
Bak een paar minuten.

Serveer met rijst, de gebakken sjalotjes, de komkommer en de kroepoek.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.