Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Gado gado

Indisch / Indonesische Gado Gado
Indisch / Indonesische Gado Gado met sateh saus
Gado Gado

Ingrediënten voor Gado gado

Pinda saus

400 ml. water
3 sjalotjes in stukjes
2 teentjes knoflook fijngehakt
200 gram pinda's zonder zout
1 rode peper in kleine stukjes
1 theelepel tamarindepasta
1 scheutje plantaardige olie
50 gram bruine suiker
150 ml. kokosmelk
2 eetlepels zoete sojasaus

Groente

200 gram tofu, in blokjes
150 gram sperziebonen, in stukjes
2 wortelen, in stukjes
150 gram taugé
bosje lente-ui in ringetjes gesneden
1 scheutje plantaardige olie

Garnering

4 sjalotjes, in stukjes, bruin gebakken in olie
1 komkommer, geschaafd

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 3.6 (4 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Jamie Magazine

Hoe maak je Gado gado

De saus:

Bak de sjalotjes, de knoflook, de peper en de pinda een beetje bruin in de olie.
Pureer het warme mengsel fijn.
Doe terug in de pan en voeg alle andere ingrediënten toe.
Breng aan de kook en laat een paar minuten koken.

Kook de sperziebonen en de wortel 3 minuten in heet water.
Bak de tofu bruin in de olie en voeg de wortel, de boontjes, de lente-ui en de taugé toe.
Bak een paar minuten.

Serveer met rijst, de gebakken sjalotjes, de komkommer en de kroepoek.

Je tip of commentaar