Ingrediënten voor Gado gado
Pinda saus
400 milliliter water,
3 sjalotjes in stukjes,
2 teentjes knoflook fijngehakt,
200 gram pinda's zonder zout,
1 rode peper (in kleine stukjes),
1 theelepel tamarindepasta,
1 scheutje plantaardige olie,
50 gram bruine suiker,
150 milliliter kokosmelk,
2 eetlepels zoete sojasaus
Groente
200 gram tofu (in blokjes)
150 gram sperziebonen (in stukjes),
2 wortelen (in stukjes),
150 gram taugé,
bosje lente-ui (in ringetjes gesneden),
1 scheutje plantaardige olie
Garnering
4 sjalotjes (in stukjes - bruin gebakken in olie),
1 komkommer (geschaafd)
Jamie Magazine
Hoe maak je Gado gado
De saus:
Bak de sjalotjes, de knoflook, de peper en de pinda een beetje bruin in de olie.
Pureer het warme mengsel fijn.
Doe terug in de pan en voeg alle andere ingrediënten toe.
Breng aan de kook en laat een paar minuten koken.
Kook de sperziebonen en de wortel 3 minuten in heet water.
Bak de tofu bruin in de olie en voeg de wortel, de boontjes, de lente-ui en de taugé toe.
Bak een paar minuten.
Serveer met rijst, de gebakken sjalotjes, de komkommer en de kroepoek.
Je tip of commentaar