Menu

Glutenvrije kedgeree met zalm

Ingrediënten voor Glutenvrije kedgeree met zalm

675 g. zalmfilet zonder vel,
1 laurierblad,
enkele takjes peterselie,
1 liter water,
400 g.basmati-rijst,
4 eetlepels gehakte, verse peterselie,
175 g.geraspte cheddarkaas,
3 hardgekookte eieren, fijngehakt,
zout en versgemalen zwarte peper,

Saus:
4 dl.melk
40 g.glutenvrije bloem
40 g.boter
eventueel 2 theelepels milde currypasta

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 5 (1 stem)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
12 mei 2020

Hoe maak je Glutenvrije kedgeree met zalm

Doe de zalm, laurier, takjes peterselie, zout en peper met het water in een grote ondiepe pan.pocheer de vis in ca.12 minuten gaar.
Schep de vis uit de pan, verwijder de kruiden en giet de vloeistof in een steelpan. Laat de vis afkoelen en verwijder de graten en verkruimel de vis.

Kook intussen 3 eieren hard. Kook de rijst in het viswater (voeg evt.nog water toe). Laat de rijst na het gaarkoken even rusten.

Meng voor de saus de melk, bloem en boter in een pan. Breng dit langzaam aan de kook en blijf kloppen tot de saus glad en dik is. Roer de currypasta of mosterd erdoor. Voeg zout en peper toe en laat 2 minuten sudderen.

Haal de saus van het vuur en roer de fijngehakte peterselie en de rijst erdoor met de helft van de kaas. Schep met een grote lepel de vis en de eieren erdoor. Schep dit in een ingevette overschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Zet de kedgeree onder de gril tot deze goudbruin is.

Misschien vind je dit ook lekker: 
Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.