Menu

Citroen meringue cake

Glutenvrije cake met meringue en lemon curd!

Ingrediënten voor Citroen meringue cake

100 gram glutenvrij meel,
1 tl bakpoeder
100 gram boter,
100 gram suiker,
2 eieren,
2-3 handjes glutenvrije meringue,
8 theelepels lemon curd,
Rasp van 1 citroen

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.5 (8 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
20 mei 2020

Hoe maak je Citroen meringue cake

Mix de boter en de suiker romig.
Voeg de eieren toe en mix nogmaals tot deze zijn opgenomen.
Doe als laatste het zelfrijzend bakmeel en de citroenrasp in de kom.
Mix het geheel tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Bekleed een bakvorm van (van ongeveer 20 bij 30 centimeter) met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
Leg met een lepel hoopjes lemon curd op het beslag en verdeel dit een beetje over het beslag.
Vervolgens strooi je de stukjes meringue over de cake, druk ze ligt aan.

Bak de cake in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin op 180 graden.

Eventueel kun je de lemon curd zelf maken.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.